Станаха известни имената на 130-те най-добри лекари в Пловдив
Станаха известни имената на 130-те най-добри лекари в Пловдив / www.sxc.hu
Ясни са 130-те най-добри лекари в Пловдив
59294
Ясни са 130-те най-добри лекари в Пловдив
  • Ясни са 130-те най-добри лекари в Пловдив

Кои са 130-те най-добри лекари в Пловдив стана ясно тази вечер. Имената им бяха обявени на церемония в Новотел Пловдив. Те са посочени за най-добри от други свои колеги от града в класацията на Дарик „Най-добрите лекари".

Инициативата вече беше реализирана в София. 298 специалисти от столицата са част от „Лекарската лига", която Дарик учреди. Към нея сега ще се присъединят и колегите им от Пловдив. Сред специалните гости на събитието бяха шефовете на 13-те пловдивски болници, участвали в анкетата.

На церемонията бяха поканени всички 130 специалисти, номинирани от своите колеги като най-добрите в Пловдив. Трима от тях събраха най-много гласове: доц. Чавдар Стефанов в специалността „Анестезиология и реанимация" от Университетска болница "Свети Георги", д-р Вълчо Найденов в специалността „Нервни болести" от МБАЛ „Каспела" и урологът д-р Димитър Шишков от Окръжна болница - Пловдив. Всички 130 лекари от Пловдив влязоха в „Лекарската лига на Дарик радио".

За церемонията пристигнаха специално програмният директор на Дарик радио Константин Вълков и мениджърът на регионалните станции Маринела Величкова. Поздравителен адрес изпратиха министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и регионалната колегия на Българския лекарски съюз.

Резултатите от съвместното проучване за Пловдив на Дарик радио и Галъп Интернешънъл вече са достъпни на сайта www.bestdoctors.bg. Имената на лекарите и техните специалности са публикувани и в специално изработеното за кампанията списание „Най-добрите лекари в Пловдив".

В кампанията участваха 13 от най-големите болници в града. 485 анкети бяха обработени от гласувалите лекари в 25 специалности.

Подробности и първи коментари от „най-добрите лекари на Пловдив може да чуете утре в предаването „Дарик кафе".