/ Община Габрово
Те ще изпратят общо послание за приятелство
Международният Младежки център в Пловдив ще събере 16 младежи от България, с различни религии и култури.

Заедно, чрез силата на изкуството и своя неповторим талант, те ще изпратят общо послание за приятелство към връстниците си от страната, Европа и света.

Лагерът тази година е на тема "Екология на душата" и е част от програма "Наследство" на Пловдив-Европейска столица на културата. В рамките на пет дни участниците ще имат възможността да се срещнат с представители на различни вероизповедания и да научат от тях повече за съответната религия.

Пловдив отличи добротворците си

Младите хора ще се запознаят с дейността на арменската организация "Парекордзаган" и арменския апостолически православен храм "Сурп Кеворк". Ще посетят православния храм "Св.св. Константин и Елена" и католическата катедрала, както и Джумая джамия и синагогата "Цион".

На 30 юли от 15:00 часа в галерия AK Glass of Wine ще се изявят талантливите участници в лагера чрез музика, танц и изобразително изкуство, вдъхновени от темата за приятелството и душата.

Младежкият лагер ще завърши същия ден с традиционно българско хоро на стълбите на Каменица.

Работата с младежите е в рамките на петото издание на младежкия лагер "Мост-между-културите", организиран от сдружение "Източноевропейски Форум за Диалог - Мостове".
БТА