инициатива
инициатива / netinfo
“Бъди колегиален“ (#БъдиКолегиален) е инициатива, която започнаха старозагорски и пловдивски младежи, а целта е да насочат вниманието на участниците в пътното движение към безопасност и колегиалност.

Тревожната статистиката  сочи, че само за изминалата година са се случили близо 7000 пътни инциденти, с ранени над 8000 души.

Инициаторите на кампанията-младежите от старозагорската структура на ГЕРБ, обещават тя да продължи през лятото и в началото на учебната година. Те раздадоха на своите съграждани близо 300 ароматизатора за автомобил, както и специално изработени брошури с информация за кампанията.  

„Често се случва, че забързани, изнервени от ежедневието, пропускаме нещо много важно – да бъдем хора на пътя, да дадем предимство, да се съобразим с пътната обстановка, а това може да струва не само здравето, но и живота на всеки един. Със залепянето на специалния стикер с логото на инициативата или поставянето на ароматизатора, приканваме останалите участници в движението да бъдат колегиални, да спазват установените правила за шофиране и пресичане“, обясниха младежите.

Идеята на кампанията приеха и младите хора от Пловдив, които също призоваха своите съграждани към толерантност и колегиалност на пътя и под тепетата.