Младежки обмен между Смолян и унгарски град
Младежки обмен между Смолян и унгарски град / netinfo
20 младежи от 9 училища в община Смолян отпътуват днес за Унгария, където ще останат за 10 дни по линия на международен младежки обмен „Европа и безопасността”. Срещата се провежда по покана на кмета на побратимения на Смолян унгарски град Кишпещ г-н Петер Гайда.

По време на младежкия обмен са предвидени много спортни занимания, пожарна безопасност и гражданска защита, разглеждане на забележителностите на унгарската столица Будапеща, както и представяне на община Смолян пред чуждестранните групи от Сърбия, Хърватска и Унгария.

Участниците в обмена са подбрани на база на резултатите от проведеното общинско състезание „Младежки противопожарни отряди – млад огнеборец” през 2007г., по предложение на Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Орфей" и клуб по спортни танци "Фен - 85" - Смолян.

Младежкият обмен се финансира съвместно между Община Смолян и XIX район Кишпещ като част от младежката политика на двете общини и форма за работа на местните власти с младите хора. Подкрепа в инициативата указва и Регионална служба пожарна безопасност и защита на населението – Смолян.

В периода 1–10 август унгарска група от 20 младежи ще върне визитата и ще гостува на Община Смолян.