жандармерия
жандармерия / БГНЕС, архив

Крути мерки за сигурност са взети за предстоящия днес футболен мач между отборите „Хебър“ (Пазарджик) и „Миньор“ (Перник). Двубоят предстои от 14,00 часа на пазарджишкия стадион „Георги Бенковски“. От лагера на домакините уверяват, че е направено всичко възможно да не се допуснат побоища.

Проведени са предварителни разговори с представители на полицията. Секторът, в който ще бъдат перничани, е щателно прегледан и освободен от всички предмети, които може да се хвърлят към зеления терен. Този участък ще бъде пазен отвън от служители на реда, допълнително охрана ще бъде разположена и вътре в стадиона. Целта е да се предотврати замеряне и застрашаване безопасността на играчите. Не е изключено умишлено да се търсят ексцесии с цел пазарджишият тим да бъде наказан с отнемане на точки или лишаване от домакинство.

По предварителна информация за мача се очаква да дойдат между 50 и над 200 фенове на „Миньор“.

Припомняме, че предишен двубой между двата отбора през август тази година завърши с масово сбиване, хвърляне на димки и изстрели. След случилото се срещу Петър Илиев от гостуващата агитка бяха повдигнати обвинения за хулиганство и съпротива срещу полицейски служители. Мъжът се сдоби с условно наказание от 4 месеца при тригодишен изпитателен срок за стрелба с „римска свещ“ срещу запалянковци от Пазарджик, един от които след масовия бой беше със счупен нос и насинено лице. Лека телесна повреда отнесе и полицай.