/ Дарик архив
Голямото семейство на Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) в Пловдив ще се събере от 14,30 часа в Културен център Тракарт, за да отпразнува заедно деня на християнското семейство и 5 годишния рожден ден на Центъра за настаняване от семеен тип “Майка Тереза”. “Семейството сме ние” е  мотото на празника, който ще покаже децата от комплекса като творци – художници, актьори и начинаещи музиканти със смели мечти, за чиято реализация най-много е нужно разбирането, че по нищо не се различават от връстниците им.
 
Празника ще подкрепят Културен център Тракарт, БЧК Пловдив, Асоциация “Лицеви аномалии” и ММ Парти. Приятели и гости на Комплекса ще се насладят на театрална пиеса, видео-среща с четирима възпитаници на ЦНСТ “Майка Тереза”, изложба, импровоизирана музикална работилничка и торта.
 
За първи път екипът на КСУДС Пловдив ще връчи отличия на журналисти с принос към отразяване на добрите примери за грижа към деца и семейства в риск.
 
Пловдивчани могат да подкрепят каузата като се включат в други две събития в рамките на деня – кръводарителска акция от 09.00 до 13.00 часа в сградата на Центъра за обществена подкрепа на ул. “Неофит Бозвели” 38 и в представянето на книгата от трима американски психотерапевти „Надежда и подкрепа за осиновени и осиновители” от 18.00 часа в новата Книжарница с мисия “Надежда” на ул. “Петко Каравелов” 24.
 
“Очаквам с вълнение 21 ноември, защото искаме да споделим резултата от нашия труд с приятели и партньори, да покажем таланта и способностите на нашите деца и да отправим посланието към цялото общество, че независимо къде живеят децата – дали в семейства или в центрове за деца – те са деца и имат нужда от грижа, приемане, подкрепа, разбиране, любов, от всички нас, защото Семейството сме ние!“- казва в аванс директорът на КСУДС Пловдив Неда Петрова, която от името на екипа тази година получи приза на Националната асоциация по приемна грижа в категория “Общински център за социални услуги”.