Огромен казан с вкусна тиквена крем супа приготви Ути Бъчваров на XIV празник на тиквата в Севлиево.
Огромен казан с вкусна тиквена крем супа приготви Ути Бъчваров на XIV празник на тиквата в Севлиево. / Община Севлиево
Коледната почерпка с прасета в Центъра на Пловдив се отменя
100065
Коледната почерпка с прасета в Центъра на Пловдив се отменя
  • Коледната почерпка с прасета в Центъра на Пловдив се отменя
Коледната почерпка с прасета в Центъра на Пловдив се отменя. Предвиденото кулинарно шоу ще се състои, но не на площада на бъдещата Европейската столица на културата, а в старческия дом на града на тепетата. Това стана ясно от думите на зам.-кметът по култура в общинската администрация на Пловдив Алексанър Държиков.

До тук стигна след множество негативни коментари в социалната мрежа, които бяха предизвикани от поканата на кмета Иван Тотев към пловдивчани и съветниците в местния парламент да заповядат на коледна почерпка с две прасета в Центъра на града на 26 декември. Според много пловдивчани, това е най-малкото неуместно, предвид предстоящото домакинство на града като Европейска столица на културата, което ще бъде официално открито на 12 януари.

Целта е да не се забравят традициите, обясни мотивите си за общоградското празненство Иван Тотев вчера по време на последното за тази година заседание на ОбС на Пловдив. 

И днес стана ясно, че всичко това било провокация, която трябвало да продължи 24 часа с цел да се възбуди дебат за традициите и изкуството на съвремието и в този смисъл, прасета на площада нямало да има.