Асеновград протест
Асеновград протест / netinfo
Провеждане на Национална кръгла маса за реална политика по проблемите с ромския етнос и неговата интеграция по ефективен начин организира кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов. Той кани парламента, правителството, Омбудсмана и Националното сдружение на общините да участват в открит дебат по темата.
 
Трима задържани след протеста в Асеновград, сред тях е и Перата

„Огромна част от исканията на протеста от неделя вечерта, а и в дните преди това, са изключително въпрос и проблем  на национална политика“, счита градоначалникът. „Само тогава протести като неделния в Асеновград няма да се повтарят в такъв мащаб и в други български градове“, добавя още Емил Караиванов и изказва удовлетворението си, че по време на вчерашния протест гражданите и служителите на реда не са допуснали провокациите към безредици или насилие да ескалират.
 
Обвинения за закани за убийство получиха част от биячите в Асеновград (СНИМКИ)

От средата на миналата седмица е сформирана и работи комисия по оглед на незаконното застрояване в ромския квартал на Асеновград.
 
Протест в Асеновград заради побой над гребци (СНИМКИ)

„Искам да се знае ясно, че категорично подкрепям разумните искания на асеновградчани за спокойствие и сигурност в града, както и това, че всички граждани имат равни права, но и задължения и отговорности пред закона. В този смисъл съм един от тях и нося отговорността като кмет на града“, казва още в изявлението си Емил Караиванов.