/ iStock/Getty Images
59-годишната жена, която бе приета вчера в Инфекциозното отделение на Карловската болница "Д-р Киро Попов" е дала положителна проба за коронавирус. Това съобщи управителят на болницата д-р Христо Пелев за DarikNews

В карловската болница приеха жена с температура, върнала се от Англия преди ден

"При нас резултатите от пробата още не са пристигнали, но ген. Мутафчийски ги обяви. Жената е в инфекциозното отделение на болницата и за нея се грижат медицински сестри и лекар. За тях не е необходимо да остават под карантина, тъй като през цялото време те са били с маски и защитни облекла, т.е. напълно защитени", обясни д-р Пелев. 

Той разказа, че синът на 59-годишната жена също е поставен под карантина в къщата на семейството. Синът бил женен и с дете, но съпругата и детето му отишли у родителите й още преди младият мъж да отиде да вземе майка си от  летището в София. Така младата жена и детето не са били в контакт с 25-годишния мъж, още повече, че той и майка му са се прибрали след полунощ в подбалканския град. 

Двама души са със съмнение за COVID-19 в Асеновград

Полицията и общината в Карлово са уведомени, че синът е под карантина, а той се е ангажирал, че ще я спазва. 

Припомняме, че 59-годишната жена е качнала в петък през нощта на столичното летище с полет от Англия. Тя се е прибрала у дома, а вечерта е вдигнала температура от 38,8 градуса. Температурата била придружена с мускулни болки. Дамата се притеснила и отишла в болницата, където е била приета в Инфекциозното отделение. Тя и синът й не са имали контакт с никой друг.