/ / iStock/Getty Images
59-годишна жена е приета в Инфекциозното отделение на Карловската болница "Д-р Киро Попов". Това съобщи управителят на болницата д-р Христо Пелев за DarikNews. 

Двама души са със съмнение за COVID-19 в Асеновград

Жената е кацнала вчера на софийското летище с полет от Англия. Тя се е прибрала у дома, изкъпала се е и вечерта е вдигнала температура от 38,8 градуса. Температурата била придружена с мускулни болки. Дамата се притеснила и отишла в болницата, където била приета. 

Шеф на спешно отделение в пловдивска болница е единият заразен в Пловдив

"Взели сме проба за коронавирус и сме я изпратили в РЗИ – Пловдив. Ще изчакаме резултата, за да преценим дали жената е заразена", посочи д-р Пелев. По думите му обаче жената няма симптомите на заразата. Тя е вдигнала внезапно температура, няма кашлица, задух и други симптоми. На следващия  ден температурата е спаднала, а мускулните болки са изчезнали. 

Преместиха в друг корпус Спешното отделение, чийто шеф се оказа с коронавирус

"Напълно е възможно да става дума за обикновена настинка, но сме длъжни да изчакаме резултатите от пробата", подчерта д-р Пелев. Той съобщи, че жената живее само с 25-годишния си син в отделна къща, като не е имала други контакти с хора след завръщането си.