/ iStock/Getty Images
Възрастна жена със симптоми на коронавирус е изпратена в Инфекциозна клиника в Пловдив, 90 души са под карантина в Асеновград
"Възрастна жена със симптоматика, подобна на коронавирус, е била докарана със специален автомобил до МБАЛ-Асеновград". Това съобщи управителят на болницата д-р Иван Червенков по време на заседание на общинския кризисен щаб в общината. От болницата са я препратили към Инфекциозна клиника в Пловдив, без пациентката да бъде свалена от колата.

Преместиха в друг корпус Спешното отделение, чийто шеф се оказа с коронавирус

"Друг мъж над 70 години е изолиран в МБАЛ - Асеновград, хоспитализиран е и 40-годишен пациент. И двамата имат придружаващи заболявания. Взети са им проби за за изследване за COVID-19", съобщи управителят на болницата д-р Иван Червенков. Становището на пулмолозите от болницата е, че няма данни за пневмония и при двамата пациенти.

Около 50 специализирани облекла са заявени за медицинския персонал в първомайска фирма, поръчани са и 20 предпазни шлема за лекарите и сестрите в лечебното заведение, в което са заделени 23 легла за лечение на леки и средно тежки случаи на коронавирус. 

Шеф на спешно отделение в пловдивска болница е единият заразен в Пловдив

90 души са под карантина в община Асеновград, съобщиха от пресцентъра на общината. 28 са карантинирани от днес, 5 от тях са в село Тополово.  Поставените под карантина са предимно завърнали се от рискови държави. Те се проверяват непрекъснато от властите дали спазват задължителната изолация. 
 
Двама души са нарушили карантината си и са заловени от органите на реда. Те са излезли са от домовете си по различни причини. Полицейските служители са ги върнали обратно, като по случаите са образувани досъдебни производства и са докладвани на Районна прокуратура – Асеновград.

Пациентът с COVID-19 в Инфекциозна клиника-Пловдив се върнал от Англия

В ромския квартал „Лозница“ в Асеновград патрулират два полицейски екипа
, които следят за спазването на всички предписания. Няма напрежение и хората в махалата не се събират на групи. Изпълняват разпорежданията да носят маски.