Каназирева подарява на пловдивчани енциклопедия за историята на града
Каназирева подарява на пловдивчани енциклопедия за историята на града / netinfo

„Пловдив в дати“ е новата книга за хилядолетната история на града ни, създадена от екипа на Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“. Книгата е подарък за пловдивчани, които ще я получат на поредица от срещи в районите.

Изданието започва с обръщение към всяко пловдивско дете - да научи в какъв необикновен град живее, по колко древни улици играе. Книгата проследява с дати и кратки текстове най-важните моменти от дългата история на най-стария жив град в Европа - от праисторията до началото на демократичните промени.

„С тази малка, но богата като съдържание книга, ние показваме какво ценим и какво искаме да запазим в Пловдив. Искам тя да стигне до всеки пловдивски дом, за да знаем какво богатство е градът ни,“ каза Дани Каназирева.

Според кандидата за кмет на „Съюз за Пловдив“, книгата ще помогне на пловдивчани да съхраним хилядолетното богатство на града и да си припомним, че имаме привилегията да живеем на такова място.

Каназирева ще присъства на всички срещи в районите, за да има възможност да се види с повече хора и лично да им подари книгата. Друга цел на изданието, според нея, е хората да повишат изискванията си към управляващите.

Всеки желаещ може да получи екземпляр от книгата на една от срещите в шестте пловдивски района. Първите, които снощи се сдобиха с полезното издание, подписано лично от Дани Каназирева, бяха жители на район „Западен“. Всички срещи са с начален час 18,30.

 

Който няма възможност да отиде на срещите, може да се свърже на телефони: 032 / 534 416: 0894/ 373 351 или чрез страницата на Дани Каназирева във фейсбук.