Искат оставката на Тодор Христев като зам.-председател на Общинския съвет
Искат оставката на Тодор Христев като зам.-председател на Общинския съвет / netinfo

Искаме оставката на зам.-председателя на Общински съвет Пловдив Тодор Христев, съобщи днес Николай Иванов, общински координатор на партия „Нова зора”. Той уточни, че инициира създаването на комитет за свалянето на Христев от поста зам.-председател на местния парламент, в който ще покани и други формации, като например дружеството за българо-руско приятелство.

Според местния лидер на „Нова Зора”, една от причините руският президент Владимир Путин да не включи града под тепетата в програмата на посещението си, е отношението, демонстрирано от местните власти в предишни периоди към паметника Альоша. Най-обидно обаче било предложението на сегашния лидер на „Атака” и бивш шеф на тогавашното управление, включващо общинските отдели „Образование” и „Култура” Тодор Христев, който преди десетина години предложи паметникът да бъде опакован като бутилка на „Кока Кола”. Подобно отношение към Альоша било и сред причините да бъде затворено руското консулство в Пловдив.

От това, което разбрах, г-н Иванов си присвоява правото да говори от името на Русия и да предявява претенции за нещо, което се е случило преди 10 години, каза пред Дарик Тодор Христев. Той припомни, че предложението Альоша да бъде превърнат в гигантска бутилка не е било негово, а на пловдивски интелектуалци. Николай Иванов явно избива комплекси и иска на всяка цена да влезе в новините и да стане известен, коментира Христев.