Искат двойно по-голям бюджет за 2010-та година
Искат двойно по-голям бюджет за 2010-та година / снимка : dariknews.bg

Близо 400 млн. лева искат различните институции от бюджета на Пловдив за 2010-та година. Това заяви кметът на Пловдив Славчо Атанасов. Реалните пари за тази година са не повече от 200-210 млн. уточни той.  

Районните кметове искат за своите дейности около 13 млн. лева, не по-малки са исканията и на ресорните зам.-кметове. Атанасов отказа да каже откъде идват най-големите искания, но призна, че тази година очаква контра искове за милиони левове, свързани със загубените дела за заменките, извършени от миналото управление.  

В началото на сегашния си мандат общинските съветници от ГЕРБ, ВМРО и Атака отмениха част от извършените по времето на Чомаков заменки, тъй като не били в полза на общината. 

След 2-годишни битки в съда обаче, магистратите са се произнесли в полза на реститутите и сега пловдивската община е загубила окончателно 18 имота и 52 декара земя на Коматевско шосе. Според главната юристка Савина Петкова, ищците по тези дела ще заведат контра дела за милиони левове заради пропуснатите през последните 2 години ползи.