Според него причината да се стигне до инцидента е непочистена площадка
Инцидент в детска градина в Пловдив. Родител на 6-годишно момченце сигнализира, че детето му е паднало в двора на забавачницата и по чудо не е разбило главата си в бетонните плочки.

Случаят се разминал на косъм от трагедия, като детето се е отървало със седемсантиметров хематом, предава NOVA. „Намерих детето си цялото обляно в сълзи. Госпожата, която е била на смяна, с мокра кърпа и риванол му е правила компрес.

Протест на жители в Пловдив: Нов парк оставя цял блок без паркоместа

Ние не получихме нито обаждане, нито някой се е свързал с директора, нито с медицински служби”, обясни бащата на пострадалото дете Димитър Попов. Според него причината да се стигне до инцидента е немарливост, безхаберие и непочистена площадка.

Директорът на ДГ „Таня Савичева” Доротея Боева обясни, че площадките се почистват всеки ден. „Аз съжалявам за случилото се. Не можем да спрем децата да тичат, бягат и играят”, каза тя.

Медицинското лице в детската градина било с работно време до 16:00 часа. Първа помощ на детето оказали учителят, пом.-възпитателят и учители от други групи. Служители на забавачницата и родители застанаха в подкрепа на детското заведение.

Родителите на пострадалото дете са подали два сигнала - до образователния инспекторат и до общината. До момента отговор от институциите няма.
nova.bg