Георги Мараджиев е отведен от маскирани полицаи с качулки
Кметът на град Стамболийски попадна във фокуса на Специализирана операция по разследване на данни за финансови злоупотреби.

Георги Мараджиев, който е и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив е бил разпитван.

Служители на Икономическа полиция в Пловдив извършват проверки във фирмата на кмета , съобщи за БТА ръководителят на пресцентъра на полицията в Пловдив Анелия Влахкинова. Тя подчерта, че Мараджиев е извикан в полицията за обяснения, но на този етап не е арестуван

Икономическа полиция и прокуратура са влезли и във фабриката на сина на Мараджиев и извършват обиск. Това е пореден опит за арест на Георги Мараджиев. Последния път той беше задържан през пролетта на 2021 година по сигнал за изборна търговия с гласове. 


ГЕРБ иска оставката на вътрешния министър заради кмета на Стамболийски

По-късно депутатът от "Възраждане" Стоян Таслаков обяви на брифинг в парламента, че операцията е по негови сигнали.

"Една фирма получава повечето обществени поръчки в Община Стамболийски, забелязва се как и в цените, заложени в материали, има по два, три пъти завишаване от пазарната себестойност. Става дума за фирма "Професионал-777". Тази фирма няма никаква история и опит, до колкото съм виждал в търговския регистър. Дейността на фирмата е монтаж на климатици, а същевременно строи и хотели”, заяви Таслаков.

"ГЕРБ излязоха да защитават неговият областен управител, аз ги съветвам да видят всички обществени поръчки, свързани с тази фирма. Преди няколко седмици получих оплакване от хора, върху които се оказва натиск. Знаете ли, че когато напишеш нещо в социалните мрежи, което не се хареса на кмета, той задейства проверки в данъчните, вижда се какви имоти имат близките на тези хора, тоест има абсолютен, системен тормоз, който от години се случва в Стамболийски. Десетки са заплашените от гербаджийския кмет Мараджиев. Интересно е защо прокуратурата не е предпочела действия", каза още Таслаков.

Малко по-рано ГЕРБ обявиха, че Георги Мараджиев е жертва на полицейщина.

С нахлуване на специални части с качулки и множество полицейски бусове е арестуван кмет, излъчен от ГЕРБ и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив област. Това е продължение на полицейските репресии, започнали от времето на Бойко Рашков, и продължаващи сега", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на извънреден брифинг в парламента.