/ Дарик радио, архив
Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев подаде днес оставка като областен координатор на ГЕРБ-Пловдив област, съобщиха от централата на ПП ГЕРБ.

Официално мотивът за оставката не се съобщава, но по-рано сутринта в репортаж на bTV бе изнесена информация, че кметът се е сдобил с 5 апартамента на морето по време на първия си мандат.



Имотите са в луксозния курорт в „Слънчев бряг“, като три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един – на малолетна внучка. Освен многото си имоти градоначалникът е декларирал 2,5 млн. лв. лични приходи само за година.

От централата на ГЕРБ съобщават, че като мотив за подадената оставка като областен координатор на партията Мараджиев посочва желанието си името на ПП ГЕРБ да не бъде опетнявано, докато тече проверката на всички факти и обстоятелства около сделките му, изнесени в медиите. Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди представената в медиите информация за Георги Мараджиев и тогава ще вземе решение.

Очаква се днес Мараджиев да направи изявление пред медиите в Пловдив, по време на което ще изнесе подробно всички факти по темата. Междувременно кметът на Стамболийски публикува на официалната си Фейсбук страница коментар по темата, придружен със снимки на имуществените му декларации.