Хора на „Екоглобал” заплашват шофьор на „Чистота”
Хора на „Екоглобал” заплашват шофьор на „Чистота” / netinfo

Два джипа с хора на ”Екоглобал” са пресрещнали в 4:30 ч.тази сутрин кола на общинската комунална фирма „Чистота” в район „Централен” и със заплахи за живота принудили шофьора да се върне обратно, за да не му се случи нещо лошо. Това съобщи за Дарик радио управителят на фирмата Христо Костадинов. Той ще уведоми Общинска охрана и полицията за заплахите.

По думите му 130 служители на „Екоглобал „ са преминали на работа в управляваната от него фирма, след като вчера Община Пловдив едностранно е прекратила договор с фирма „Екоглобал”, която чистеше до сега пет от шестте района в града.

Пловдив няма да осъмне затрупан в боклуци, всичко е под контрол, не забравяйте че общинската фирма "Чистота" почистваше целия град преди години, каза пред Дарик Христо Костадинов.

Фирмата „Екоглобал”, която чистеше града досега, изпълняваше 15-годишна обществена поръчка, но се оказа, че техниката с която работи е прехвърлена на друга фирма, а има натрупани общо 966 хиляди лева задължения за Данък общ доход, социални и здравни осигуровки за периода от март до август тази година.

В началото на октомври „Екоглобал” е получила нови запорни съобщения на стойност 3 милиона лева - задължения към кредитори, които не обслужва. Всичко това води до фактически фалит на фирмата „Екоглобал”, смятат финансисти.