Грациозни коне и класни автомобили в общо състезание
Грациозни коне и класни автомобили в общо състезание / община Калояново

Първото състезание в България Jump and Drive – класни коне и автомобили в една обща надпревара ще се проведе в Спортен комплекс „Тракиец” в с. Житница тази събота от 20:00 часа. Своеобразният маратон, който обединява живите и железните сили обещава да бъде едно изключително шоу за почитателите на конете и автомобилите.

Ездачите ще покажат своите ездови умения в съчетание със способността им да управляват автомобил толкова добре, колкото и своя кон. След прескачане на стартовата линия започва да тече времето, преодоляват се 6 препятствия. Състезателя оставя коня в кошарата и се качва по най-бързия начин на автомобил, като преодолява последователно всяка от вратите.

Jump and Drive е част от състезание купа „Житница”, което започна с изпитанията по прескачане на препятствия още в петък и завършва в неделя.

Турнирът ще протече под формата на 11 изпитания. За победителите е подготвен атрактивен награден фонд на стойност 12 300 лв., както и предметни награди, предоставени от  спонсорите на събитието.

Специален гост на финала - Гранд при в неделя ще бъде прекрасния български глас на Владислава. През трите състезателни дни гостите ще могат да разгледат мощните автомобили, както и да направят тест драйв.

Входът за зрители е свободен, а организаторите обещават един невероятен спектакъл.