/ netinfo
Електронен транспорт Пловдив
97459
Електронен транспорт Пловдив
  • Електронен транспорт Пловдив
Пътниците по 9 от общо 29-те линии на градския транспорт в Пловдив вече могат да си купуват билети от устройствата за електронно таксуване, монтирани в автобусите. Става въпрос за рейсовете с номера 4, 25, 26, 21, 27, 36, 93, 113 и 99, съобщи ресорният зам.-кмет в общинската администрация Златин Велев.
 
Все още ползващите градски транспорт могат да избират как да се таксуват, тъй като кондуктори има по всички линии на масовия обществен превоз. Въвеждането на електронното таксуване в цялата градска мрежа ще стане поетапно, допълни той.
 
Велев отчете своебразен рекорд в продажбата на електронни карти.
 
„Те стават все по-популярни. За миналата година сме продали карти на обща стойност около 700 000 лева. Те могат да се закупят от всички районни кметства, както и на допълнителното гише на бул. Цар Борис Трети Обединител“.  За една линия месечната цена на картата е 35 лв, а за всички-50 лв.“, обясни зам.-кметът по транспорт.
 
В процес на подготовка е и издаването на ученически карти по електронен път. Очаква се това да стане факт за началото на новата учебна година.