Екоглобал сезира Главния прокурор за Екозавода
Екоглобал сезира Главния прокурор за Екозавода / netinfo

Почистващата фирма „Екоглобал” сезира Главния прокурор Борис Велчев за нарушения при финансирането на строежа на Екозавода край Шишманци. Според представителя на собствениците на „Екоглобал” Петър Станчев, кметът Иван Чомаков е превел незаконно 6 млн. лв. за изграждането на екологичен завод край Шишманци, съобщи представителят на собствениците Петър Станчев. Той обясни, че плащанията са незаконни, защото съставът на консорциума, който изгражда завода е подменен, и в момента този консорциум не съответства на победителя в конкурса за обществената поръчка. Победител в тази поръчка са били фирмите "Екоглобал" и БКС- Смолян, а след подмяната в консорциум "Екологичен завод" влизат фирмите "Еко тайм" и "Скок Ес".

Станчев призова кмета Иван Чомаков да отговори на въпросите му за истината около фирма "Екоглобал" и изграждането на екологичния завод пред детектор на лъжата.

Община Пловдив от два месеца не плаща за почистването на Пловдив и вече дължи на "Екоглобал" близо 2 млн. лв., каза още Станчев. Фирмата ще си търси парите по съдебен път.

Според Станчев, Екозавода няма тръгне и в край на май.