Държавата обеща 2 млн. лева за Белодробна
Държавата обеща 2 млн. лева за Белодробна / netinfo
Държавата се ангажира да изплати 2 млн. лева, които дължи на Белодробна болница от 2003-а година, съобщи председателят на Общинския съвет Илко Илиев след среща със заместник-министъра на здравеопазването Стоян Стоянов. Заместникът на д-р Евгений Желев е заявил, че финансирането може да бъде одобрено идната седмица при обсъждането на дълговете на болниците в страната. Очаква се парите да бъдат отпуснати до края на този месец с решение на Министерски съвет.

На днешната среща са присъствали депутатът Мария Капон, директорът на Регионалния център по здравеопазване Георги Божиков, управителят на здравното заведение Георги Благоев и председателят на здравната комисия в Общинския съвет Лилия Учкунова.

Седма година чакаме държавата да поправи гафа си от 2003-а, когато нашето финансиране бе 0 лева, въпреки че на всички останали здравни заведения в Пловдив бяха отпуснати и допълнителни 12 милиона, каза пред Дарик управителят на Белодробна. Тогава заради грешка предходната 2002-а бе отчетена като нулева за болницата. 

Д-р Благоев  посочи, че в момента плащането на медикаментите на практика е спряно. Засега доставчиците проявяват търпение и не блокират работата ни, само заради уверенията на министерството, че проблемът ще бъде решен съвсем скоро, каза д-р Благоев.