Дворът на Драмата става музикална сцена
Дворът на Драмата става музикална сцена / снимка: Дарик радио Пловдив, архив

Дворът на  Драматичния театър  в Пловдив става музикална сцена през лятото. Откриването на сезона е  тази вечер от 21 часа с концерт на JP3. Пианистът  Живко Петров, Димитър Семов (барабани) и Веселин Веселинов - Еко (контрабас) ще представят новия си студиен албум на пловдивска сцена.  Триото е сред най-успешните български джаз формации. В проекта участва и квартет „Арена“ с цигулки, виола и виолончело.

И тази година най-успешните артисти от българската музикална сцена ще имат самостоятелни летни концерти. Предстоят изяви на Ангел Заберски и „Брас Асоциация“, Белослава и Манго Дуенде с трибют на Buena Vista Social Club. Веднъж месечно се планират мини фестивали и театрални представления на открито. Сцената в двора на Драмата ще бъде и част от летните турнета на пътуващи клубни и фестивални банди.

Междувременно в Старинен Пловдив започва 18-тото издание на празниците на изкуствата „Лятно време“. Тази вечер на летните сцени в "Конюшните на царя" ще свирят Harlem Jazz, които представят експлозивна комбинация от бибоп и джаз-блус. Това лято ще има 40 концерта джаз, рок, поп и класическа музика, театрални представления, литературни срещи, детски празници и серия от концерти "Опера за деца".

В програмата са включени Acoustic Corporation & Funky Miracе, Остава със струнен квартет Сапаев, Мирослава Кацарова, Мистър Морски и трибют на P.I.F. на Depeche Mode.