Духовник от Украинската православна църква кандидатства за студент в  Семинарията
Духовник от Украинската православна църква кандидатства за студент в Семинарията / © static.panoramio.com

С още студенти ще се допълни първият випуск на Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” – Пловдив.  След кандидат-студентския изпит през юли бяха приети 53 човека.  Поради големия интерес, учебното заведение обяви втора дата за приемен изпит, който се проведе вчера. На него се явиха 20 кандидати. Повечето са с висше образование – икономисти, компютърни специалисти и педагози. Сред кандидатстващите за студенти e и духовник от Украинската православна църква.

Класирането на кандидатите ще става по бал, който се формира от общия успех от дипломата за средно образование, оценките по БЕЛ  и История, и оценката от кандидатстудентския изпит.

Резултатите ще бъдат обявени в края на седмицата и всеки кандидат-студент ще може да провери своята оценка на място в канцеларията на Академията.

Учебната година в Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” – Пловдив ще бъде открита на 1 септември с молебен и водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай.