Обвинен в убийство се изправя пред Темида
Обвинен в убийство се изправя пред Темида / Дарик - архив
Повдигнаха обвинение на 37-годишната Донка
След провеждане на активни оперативно-издирвателни действия, разследващ екип е установил, че извършител на убийството на 84-годишната жена от с. Дълбок извор е 37-годишната Донка П. Екипът включва наблюдаващ прокурор, разследващи полицаи и криминалисти, уточниха от прокуратурата.
 
Въпреки че се укривала, Донка П. е била задържана няколко часа след извършване на престъплението и снощи е била привлечена към наказателна отговорност за това, че вчера, при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвила 84-годината Иванка К. В качеството си на обвиняема, тя е признала за извършеното.
 
Донка П. е осъждана общо 6 пъти, предимно за престъпления против собствеността, като от 2005 г. е изтърпявала и наказание от 7 години лишаване от свобода за грабеж, извършен при сходни на настоящия случай обстоятелства, при който пострадалата тогава е оцеляла.
 
Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като се очаква Окръжният съд да поиска най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.
 
Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Разследването продължава.