Документално-саркастичната комедия „Детектор на лъжата” излиза на пловдивска сцена
Документално-саркастичната комедия „Детектор на лъжата” излиза на пловдивска сцена / dariknews.bg

Жанрът в „Детектор на лъжата" е документално-саркастичен, каза режисьорът на спектакъла Красимир Ранков, известен с ролята си на висш охранител в българския сериал „Стъклен дом". Той допълни, че жанрът се характеризира с немалка доза експресия, динамика и ярки обрати. Пиесата разказва за драмата на двама души, които страшно много се обичат, а най-страшният въпрос, който „Детектор на лъжата" поставя, е „Защо лъжете - себе си, жена си, мен?" Премиерите на руската пиеса са днес и утре от 19 часа в Пловдивския драматичен театър.

На финала на спектакъла откривам своята лична драма, коментира режисьорът и актьор в представлението Краси Ранков. Той се пошегува, че има шизофреничен момент в това да е ту на сцената, ту на режисьорския стол, затова през последните дни на помощ на творческия екип се притекъл братът на звездата от „Стъклен дом" - Веселин Ранков, който също е известен актьор. 

Героите са объркани, опитват се да оцелеят, но колкото повече уж се разплитат, всъщност все повече се заплитат в собствените си мрежи, разказва режисьорът. По думите му в действието паяжините от соцреалността още висят. Макар да има руски знаци, взаимоотношенията в пиесата са си чисто наши, коментира още той. Семейството в „Детектор на лъжата" не е еталон, но определено има и такива фамилии, каза Ранков.

Документалносаркастичната комедия Детектор на лъжата излиза на пловдивска сцена
netinfo

„Надявам се публиката първо да се смее, дори да се надсмива, а към финала да обърне поглед към себе си и да усети, че и тя е част от тази лудница", допълни известният български актьор.

Краси Ранков издаде, че снимките на „Стъклен дом" се очаква да започнат в края на януари, началото на февруари и няма да пречат на ангажираността му в „Детектор на лъжата".