Деведжиева: Проектът за Южен обходен колектор ще струва повече от 80 млн. лв
Деведжиева: Проектът за Южен обходен колектор ще струва повече от 80 млн. лв / dsb.bg
ДСБ: Пловдив има качества да бъде най-добрият град за живеене
78126
ДСБ: Пловдив има качества да бъде най-добрият град за живеене
  • ДСБ: Пловдив има качества да бъде най-добрият град за живеене

Пловдив има крещяща нужда от реализацията на проекта за Южен обходен колектор.Това каза в ефира на Дарик председателят на ДСБ-Пловдив Пепа Деведжиева.

Тя бе категорична, проектът е едно добро намерение на управляващите, но няма как да се осъществи в рамките на един мандат.

По думите й, проектът е огромен по мащаби и за изпълнението му ще са необходими между 120 и 130 млн. лв, а не между 70 и 80 милиона, каквито цифри цитира кметът Иван Тотев в ефира на Дарик.

/Повече по темата, можете да чуете в прикачения аудио-файл/

Политическият лидер се обяви против сливането на общините „Марица“ и „Родопи“ към Пловдив.

Резервите ми са свързани с осезаемата разлика в работата на общинските администрации, свързана с ползите за гражданите и бизнеса, обясни Деведжиева.

Според нея, администрацията в Пловдив е силно раздута и недобре работеща, докато тази на „Марица“ и „Родопи“ работи целенасочено за развитието на бизнеса.

Лидерът на ДСБ отбеляза, че сред приоритетите в развитието на града трябва да бъде икономическият растеж и развитието на туризма.

Пловдив има качества да грабне приза „Най-добрия град за живеене“, той е мечтано място за живеене за много граждани, заради богатата си история, доброто географско положение и природни дадености. Липсва му обаче икономическо развитие, за което трябва да се работи активно, категорична бе Деведжиева.

По думите й, усилия са необходими още в инвестициите в здравеопазването, както и гарантиране на сигурността на гражданите.