/ ThinkStock/Getty Images
Десет дни ще лежи в полицейския арест, мъж който нанесъл саблен удар на полицай, обиждал и ругал униформени. Това става ясно от решение на Районен съд – Златоград, с което по Закона за дребното хулиганство на мъж му е наложено административното наказание, задържане в структурите на МВР за десет дни. Неприятните сцени се разиграли в събота срещу неделя през нощта пред една от дискотеките в Златоград.

Изправят пред съда виновните за мелето в Колодрума

В около 4.00 часа компанията на арестувания мъж излязла от дискотеката, като единият от тях се приближил до полицейския наряд и попитал един от полицаите, дали са виждали негов познат мъж, като същевременно той се подпрял на една от вратите на патрулката.

Полицаите му разпоредили да се махне, но той отказал с мотивите, че колата е държавна и е закупена с парите от неговите данъци. Това накарало униформените да излязат от колата и отново разпоредили на мъжа да се отдръпне.

Впоследствие, мъжът тръгнал към един от полицаите. Последният се опитал да го държи на дистанция с ръката си, но последвал саблен удар от страна на нарушителя по ръката на полицая. Били „изстреляни“ и канонада от обиди – помияр, палячо и смешник.

Пиян заплаши с нож охранител в училище

Полицаите задържали агресивният мъж и го откарали в местният полицейски участък, където продължил да обижда униформените, като започнал и да снима с мобилния си телефон клип, като дори поискал от единия от полицаите да го снима, как показва среден пръст. След като бил вкаран в помещението за задържане, той изкъртил леглото, закрил камерата с одеяло да не снима и други. Решението подлежи и на обжалване.