ДАМС дава 200 хил.лв за развитие на спорта в Пловдив
ДАМС дава 200 хил.лв за развитие на спорта в Пловдив / netinfo

200 хил.лв ще осигури Държавната агенция за младежта и спорта за ремонт и изграждане на нови спортни обекти в града. Това е обещал на среща с представители на агенцията и общината заместник – председателят на ДАМС Веселин Маргаритов, съобщи депутатът от БСП  Захари Георгиев.

До края на седмицата пък от община Пловдив ще внесат проекти за сумата от 100 хиляди лева, предвидени за същите цели. Това е декларирал  по време на разговорите заместник-кметът по европейските политики Ганчо Колаксъзов.

Приоритет ще бъде реконструкцията на спортния комплекс и плувния басейн в Аграрния университет, тъй като базата се ползва от много спортисти и студенти в града, коментира Георгиев. Има идея да бъдат създадени и нови спортни зали, като най-удобни терени за това, според Георгиев, има в районите Тракия и Западен.

До края на годината трябва да бъде приключен и ремонтът на покрива на Обединения детски комплекс, тъй като вече има спечелен проект за това.

Всички 65 спортни клуба на територията на Пловдив са получили общо финансиране от ДАМС в размер на 580 хил. лв за миналата година, но според Захари Георгиев липсва добра методика за разпределяне на средствата. 15 клуба са си разделили 357 хиляди, а 223 хиляди са останали за другите 50.