Димитър Караилиев, брат на Петко Караилиев-Чеченеца, оставен в ареста заедно с Емили Тротинетката Даниел Йорданов и Тодор Чалъков-Куката, подаде оставка от поста си, съобщи самият той в профила си във фейсбук.

"Оставката ми е морален акт и с категоричност заявявам, че осъждам действията на Петко, за които думата имат компетентните органи", добави още зам.-кметът на район "Западен" Димитър Караилиев.

Чеченеца, Емили Тротинетката и Куката остават в ареста (ВИДЕО)

Районният съд в Пловдив реши да остави за постоянно в ареста Чеченеца, Емили Тротинетката и Тошо Куката по случая с унизителния клип, на който се вижда как момче е водено на каишка и "дресирано" като куче в търговски център в града под тепетата.

Прокуратурата повдигна обвинения на Емили Тротинетката, Чеченеца и Куката. Според събраните доказателства те са извършили действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм. Обвинението е квалифицирано като хулиганство, което предвижда наказание лишаване от свобода за срок до 5 години.

БГНЕС