Бойкотира ли се електронната система в градския транспорт на Пловдив?
Бойкотира ли се електронната система в градския транспорт на Пловдив? / снимка: Петър Тодоров
Бойкотира ли се електронната система в градския транспорт на Пловдив?
86274
Бойкотира ли се електронната система в градския транспорт на Пловдив?
  • Бойкотира ли се електронната система в градския транспорт на Пловдив?

Има притеснения в някои от служителите на градския транспорт в Пловдив, че след цялостното въвеждане на електронното таксуване те ще си загубят работата. Това потвърди в ефира на Дарик зам.-кметът по Транспорт Златин Велев. От разговора в студиото стана ясно, че след цялостното въвеждане на системата едва една трета от действащите досега кондуктори ще запазят работата си и ще бъдат назначени като контрольори.

Бойкотира ли се електронната система в градския транспорт на Пловдив
netinfo
Съмненията за т.н. бойкот на системата идват от спираното в някои автобуси звуково оповествяване на следващата спирка, както и от демонстрирането на незнание от страна на някои кондуктори относно новото таксуване.

Идеята ни е в тримесечния гратисен период, от който месец почти приключи, в момента в който заработят всички автомати, кондукторите да бъдат и като консултанти, за да разясняват на гражданите как да работят с новата техника“, коментира Велев.

Той отново припомни, че електронната система на таксуване се въвежда поетапно в ескплоатация. На това се дължат и явните грешки в отчитането на някои от таблата по спирките, както и в системата за звуково известяване в автобусите.

Между 20 и 22 хиляди автомобили преминават дневно по бул. „Цар Борис Трети Обединител“, каза още Велев. В пиковите часове преминават там по 2000 автомобила на час. Почти същите данни се отчитат и по бул. "Христо Ботев".

С цел да разтовари трафика, от Община Пловдив ще търсят вариантите с алтернативни обходни маршрути.

Задръстванията се засилват и от паркиралите по булевардите коли, затова ще засилим тяхното репатриране, каза още Велев.

Бойкотира ли се електронната система в градския транспорт на Пловдив
netinfo

От разговора в студиото стана ясно още, че към момента Община Пловдив не обмисля въвеждане на ограничение на скоростта на движение в града.

Цялото предаване можете да чуете на darikradio.bg