/ iStock/Getty Images
Синдикална федерация на служителите в МВР организира в Пловдив традиционна ежегодна благотворителна кампания под надслов „С обич за децата в памет на бащите-герои"q съобщиха от синдиката. Набраните средства ще бъдат разпределени по равно на 27 деца, загубили свой родител, работил в системата на сектор „Сигурност".

Целта на кампанията е да подпомогне деца до 18 години на загинали и починали служители от областната дирекция на МВР и регионалната дирекция на Пожарна безопасност и защита на населението в Пловдив. Тази година към нея се присъединиха и членовете от регионалната структура на Синдиката на служителите в затворите в България.

Кампанията ще се проведе като благотворителен турнир по футбол, волейбол и тенис на маса на 15 юни от 13:30 часа в многофункционалния спортен комплекс на общинското предприятие „Младежки център Пловдив" на Гребната база.

Всеки, който желае да прояви съпричастност към каузата, може да присъства на спортния турнир и да дари средства в специално поставените за целта кутии. 
БТА