/ Община Пловдив
Кметът Здравко Димитров и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов откриха реновираната детска кухня към ясла „Детски смях“, съобщиха от Общината.

В нея ще бъде приготвяна здравословна храна за децата с ново и модерно оборудване. Храната от детската кухня е предназначена за деца на възраст от 10 месеца до 3 години, които се отглеждат вкъщи.

Въженият мост на Гребна база в Пловдив е отворен за преминаване след ремонт

След реконструкцията на сградата по проект, финансиран от ОП „Региони в растеж“, община Пловдив купи ново оборудване за кухненския блок. Това е част от устойчивата социална политика на общината, защото купонът за дневно хранене за три ястия на децата е 1 лев при цени от 5 лева нагоре в частните детски кухни.

С дофинансиране общината подпомага младите семейства и създава възможности за здравословно хранене на децата по рецептурник, одобрен от Министерството на здравеопазването.

Община Пловдив

Последните няколко дни се записват доста деца, като се очаква броят им да нарасне през следващите месеци, тъй като този вид услуга е много търсен от родителите. Капацитетът на кухнята е до 100 деца.

Напомняме, че родителите, които искат да ползват услугите на кухнята, могат да подадат писмено заявление, придружено с бележка от личния лекар за хранителния режим на детето и копие от удостоверение за раждането му.