/ Искра Койчева, архив
Настоящият кмет на Пловдив и председател на градската структура Иван Тотев няма да се кандидатира за никакъв изборен пост в предстоящата кампания за местния вот.

Тотев категоричен - няма да се кандидатира за кмет

Освен че няма да е в листата за общински съветници, той няма да е начело и на предизборния щаб на партията на Бойко Борисов. Това ще е зам.-кметът по култура Александър Държиков.

Мощна подкрепа от членовете на ГЕРБ за Тотев, всичко ли е в ръцете на Борисов?

Очаква се Изпълнителната комисия на ГЕРБ да утвърди кандидатите за районни кметове на втория по големина град в страната. Припомням, че самият Тотев се отказа преди време публично от битката за градоначалник.

Въпреки отказа си, Тотев продължава да бъде номиниран за трети мандат

Иван Тотев коментира, че в избираемата листа на партията има и гражданска квота, в която влизат лица, близки до номинирания от ГЕРБ за кмет на Пловдив - сегашен областен управител Здравко Димитров.

Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат за кмет на Пловдив

По думите на градоначалника, в нея ще се очаква да бъдат включени известни пловдивчани като двамата лекари проф. Димитър Шишков и Калин Калинов, оперният изпълнител Ивайло Михайлов, Анести Тимчев и арх. Владимир Маринов

Тотев: Местата на кмета и общинските съветници в Пловдив не са резервирани за ГЕРБ

Фаворити за раойнни кметове са досегашните кметове Георги Стаменов - за „Централен“, Костадин Димитров - за „Тракия“ и Димитър Колев - за „Западен“, а новите номинации са на бившия депутат Костадин Язов- за „Южен“, шефът на „Чистота“ Иван Стоянов - за „Източен“ и директорът на „Паркове и градини“ Стоян Алексиев - за „Северен“.