/ Искра Койчева, Дарик архив
Мощната подкрепа от членовете на ГЕРБ за сегашния градоначалник на Пловдив ИванТотев се затвърди и след последните две събрания на районните структури на партията.

Въпреки отказа си, Тотев продължава да бъде номиниран за трети мандат

От проведените през тази седмица номинации в 6-те района на града, Тотев събра най-голям брой гласове на съпартийците си за предстоящия вот. След него се нарежда кметът на „Тракия“ Костадин Димитров, а соченият за фаворит на Бойко Борисов областен управител Здравко Димитров, е трети.

Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат за кмет на Пловдив

След тях е другото име, спрягано като евентуален кандидат на ГЕРБ за предстоящите местни избори - кметът на „Централен“ Георги Стаменов. Запознати твърдят, че отказът пред медиите, който Тотев си направи за участие в предстоящите избори, все пак му остава отворена вратичка.

Борисов даде “зелена светлина” на Здравко Димитров за кмет на Пловдив

Причината - по устав на ГЕРБ той трябвало да си направи самоотвод на партийно събрание, което досега той не е сторил.  В този смисъл, не е изключено при голямата подкрепа, която той получи сред съпартийците си, от Изпълнителната комисия на ГЕРБ да преосмислят кандидатурата му.

Георги Стаменов е фаворит за поста кмет на Пловдив на ГЕРБ в „Централен“

От свои източници Дарик разбра, че решението кой ще е следващият кандидат за кмет на Пловдив от ГЕРБ ще е много трудно за Борисов, имайки предвид номинациите на членовете на партията в града.

Тотев: Местата на кмета и общинските съветници в Пловдив не са резервирани за ГЕРБ

Поради това се очаква името на избрания да бъде оповестено малко преди вота през есента. Очакванията са това да е Здравко Димитров, който да се изправи на  балотаж срещу екскмета на Пловдив и сегашен депутат от Патриотите Славчо Атанасов.