/ Дарик радио Пловдив, архив
Вътрешните събрания на партия ГЕРБ в Пловдив за местните избори продължават. Въпреки отказа си, Иван Тотев продължава да бъде номиниран за трети мандат кмет на града.

Георги Стаменов е фаворит за поста кмет на Пловдив на ГЕРБ в „Централен“

Така беше и на поредното събрание на структурите на партията на Бойко Борисов. За членовете на ГЕРБ в район „Южен“ фаворити за поста кмет на Пловдив са Тотев и районните кметове на „Тракия“ Костадин Димитров и на „Централен“ Георги Стаменов.

Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат за кмет на Пловдив

Най-голяма подкрепа събра Димитров. На второ място само с един глас по-малко - 64, е Тотев, а след тях с 61 гласа е Стаменов. Общо 10 номинации за кмет на Пловдив издигнаха от структурата на ГЕРБ в „Южен“.

Борисов даде “зелена светлина” на Здравко Димитров за кмет на Пловдив

Сред тях бяха на сегашния зам-председател на ОбС Радослава Ташкова, която беше подкрепена от 33-ма от присъстващите на събранието, на кмета на „Западен“ Димитър Колев, за който гласуваха 44 членове на партията, на областния управител Здравко Димитров с 54  гласа „за“, на шефа на РИОСВ Стефан Шилев с 41 и на бившия депутат от ГЕРБ Костадин Язов, който си направи самоотвод.

Тотев: Местата на кмета и общинските съветници в Пловдив не са резервирани за ГЕРБ

Най-голяма подкрепа от 100 гласа за районен кмет получи организационният секретар в района Георги Юруков. От номинацията се отказа действащият в момента общински съветник и председателя на районната структура на партията Георги Василев.

Предложени бяха още директорът на фондация „Пловдив 2019“ и син на съветничката от ГЕРБ проф. Даниела Дженева - Кирил Велчев, един от бившите зам-кметове на района Людмил Русанов, както и последният управник на „Южен“ от ГЕРБ Валентин Василев, за който гласуваха 77 от присъстващите.

ВМРО обявява кандидата си за кмет на Пловдив?

Категорична подкрепа за кмет на града получи Иван Тотев и по време на събранието на структурата на ГЕРБ в „Източен“, където събра 68 гласа „за“. Изключително нисък вот за поста получи губернаторът Здравко Димитров- Зико. За него гласуваха само 5-ма от присъстващите членове на партията на Бойко Борисов, а против бяха 55.

Кандидатурата на областния беше издигната от бившия депутат, кмет на района и сегашен заместник на Зико Петър Петров, който поиска отмяна на вота, тъй като според него гласовете за Димитров били 12. До това обаче не се стигна.

Славчо Атанасов е кандидатът на ВМРО за кмет на Пловдив

Таази вечер са последните две събрания на районните структури на ГЕРБ в Пловдив - в „Западен“ и „Тракия“. Очаква се в „Западен“ да присъства Здравко Димитров, който беше и кмет на района.