/ район Централен
Един от фаворитите за кмет на Пловдив от партия ГЕРБ - Георги Стаменов, получи снощи пълна подкрепа от съпартийците си за поста градоначалник по време на вътрешните номинации на партията за кметове, общински съветници и районни кметове, които вече започнаха.

В Пловдив откриха ценни стенописи, свалени от сгради - паметници на културата (СНИМКИ)

За Стаменов, който е сегашния кмет на „Централен“, гласуваха почти единодушно всички 113 присъстващи по време на вътрешното събрание на  организацията на партията в района.

След него беше сегашният кмет на Пловдив Иван Тотев, който вече обяви че няма да се кандидатира за трети мандат, а на трето място членовете на ГЕРБ избраха заместник-кмета на Георги Стаменов- Тошо Пашов. 

Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат за кмет на Пловдив

Областният управител Здравко Димитров -другото име, което се спряга за бъдещата кандидатура на Бойко Борисов за управник на Пловдив, получи само 16 гласа подкрепа от членовете на районната организация на ГЕРБ в „Централен“. Същевременно с това, той получи най-много номинации за кмет на града за предстоящите местни избори от членовете на партия ГЕРБ в район "Северен".

Борисов даде “зелена светлина” на Здравко Димитров за кмет на Пловдив

В "Централен" номинирани за градоначалник бяха още сегашният зам-кмет в Община Пловдив Розалин Петков, както и кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. Сред членовете на ГЕРБ за общински съветници бяха предложени шефът на РИОСВ Пловдив Стефан Шилев, Фиданка Кацарева - преподавател в АМТИИ, Красимир Тодоров, сегашният шеф на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов, директорът на Агенция „Социално подпомагане“-Пловдив Надя Танева, сегашният зам-кмет на "Централен" Деница Чингарова и работещата в администрацията Галена Боснова. 

Тотев: Местата на кмета и общинските съветници в Пловдив не са резервирани за ГЕРБ

По думите на кмета на „Централен“ Георги Стаменов, гласуването на съпартийците му е резултат от работата на ГЕРБ в Пловдив през последните години. Вътрешните събрания на партията на Бойко борисов в Пловдив продължават.

След 10 август - Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще вземе окончателните решения за това кои ще са кандидатите за кмет, общински съветници и районни кметове в града на тепетата.