свещ
свещ / ThinkStock/Getty Images
Белово се прощава с един от уважаваните си граждани – 50-годишния Ангел Цветанов. Той е убитият вчера във влак край Вакарел пътник. Получил смъртоносно наръгване с нож, след като направил забележка на по-млади брат и сестра в купето за високо пусната чалга.

Днес групите на беловци в социалните мрежи са изпълнени със съболезнования към семейството на загиналия и гневни коментари към убийците. Цветанов е женен, има син и снаха, както и малко внуче. Сред хората в градчето е известен като почтен, борбен и справедлив човек. Все още не се знае кога ще бъде изпратен по последния му път, тъй като за разследването ще е необходима съдебно-медицинска експертиза.

Според разпространената след кървавия инцидент информация, извършителите са брат и сестра от град Ихтиман. Красимир и Запринка се държали арогантно, по разкази на пътници. Ангел дръзнал да им направи забележка, заради която бил наръган с нож в областта на сърцето. Издъхнал в линейката, малко преди да стигне до болницата.

Братът и сестрата слезли от влака и се опитали да се укрият. Пътьом се отървали от оръжието на престъплението. Час по-късно са заловени и арестувани. И двамата имат предишни криминални прояви.