/ БЧК-Пловдив
Областният съвет на БЧК-Пловдив напомня на пловдивските граждани, че хранителните пакети се раздават всеки делничен ден от понеделник до петък, от 9:00 до 13:00 часа, на определените за целта пунктове във всеки един от районите.

Адресите са следните: Район Централен: МСЦ на БЧК, ул. „Стойчо Мушанов“ 48 - Район Южен: бул. „Коматевско шосе“ № 28 (Старчески дом) - Район Северен: бул. „България“ № 180-190 - Район Източен: ул. „Ландос“ № 24 - Район Западен: ул. „Вечерница“ № 1А - Район Тракия: ул. „Ген. Константин Кесяков“ до бл.91.

БЧК започва раздаването на хранителни продукти в „Тракия”

Правоимащите граждани са включени в списъци, изготвени от Агенцията за социално подпомагане, а получаването на хранителния пакет става срещу представяне на личен документ.

Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещите се лица, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите си лица е към своето приключване.

За празниците: БЧК раздава хранителни продукти на хора в нужда

Към момента, за територията на град Пловдив, по-малко от половината хора имащи право да получат такава хранителна помощ, са се възползвали. За лицата, които не знаят дали фигурират в списъците, могат да проверят това на телефон: 032/627163.

В Пловдив град и област програмата стартира от месец декември 2019. За цялата Пловдивска област хората, имащи право на хранителна помощ по тази програма, са 25 805. За град Пловдив са 9422 човека. От тях, до момента, по-малко от 50% за Пловдив град са посетили пунктовете и са получили хранителните си пакети. За съпоставка, жителите на Пловдивска област са значително по-активни и са се възползвали от правото си на хранителна помощ.

Самотни майки и бедни семейства ще бъдат подпомагани със стоки от първа необходимост

„Остават само още няколко седмици до приключването на програмата и апелираме към жителите на всички населени места от Област Пловдив и най-вече към гражданите на Пловдив, да се възползват от правото си на подпомагане”, заяви директорът на Областния съвет на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

Хранителният пакет съдържа 16 вида дълготрайни хранителни продукта с общо тегло 25 кг. Хранителната помощ може да бъде получена лично – срещу представяне на документ за самоличност. Но може да бъде получена и от друго лице, което представлява лицето включено в списъка. В този случай е необходимо да има пълномощно от правоимащото лице, че може вместо него да получи хранителния пакет. Няма задължително изискване пълномощното да е нотариално заверено. Достатъчно е да бъде собственоръчно подписано от упълномощителя.