Симфоничен метъл фест
Симфоничен метъл фест / netinfo
За втори път Пловдив ще е домакин на Българския фестивал за симфоничен метъл. В залата на Военният клуб в града среща ще си дадат най-утвърдените през последните години родни банди в този жанр, съобщи в интервю за Дарик радио музикантът и event мениджър Тони Арнаудов-Сатаната. 

На 16-ти декември (неделя) на сцената ще се качат Aegonia (София), Bendida (София), Enthronement (Пловдив), Ghost Warfare (Хасково), Mystica (София), The A.X.E. Project (София). За първи път на симфоничната сцена ще се явят и утвърдените Claymore (Русе), които са специални гости на събитието.

Всички групи ще представят своята авторска музика в един своеобразен маратон в рамките на деня. Феновете на стила ще имат възможност да се снабдят с артикули на бандите от мърчандайз секцията, която ще бъде обособена в залата.

Каним всички почитатели на родния симфоничен метъл да подкрепят любимите си банди и заедно с тях да се потопят в една приказна атмосфера, призовават организаторите.

Началото е от 18:00 часа, а вратите се отварят в 17:30. 

Билети се продават в Музикален Център, ул. "Отец Паисий" 3, Пловдив. Първите 100 билета са на промоционална цена от 10 лв. След изчерпването им цената за билет става 12 лв. В деня на фестивала, във Военния клуб, скача на 15 лв.

За по-голям комфорт на феновете и по-добрата организация на фестивала местата в клуба са ограничени до 500.