/ DarikNews, Архив
Атрактивни знаци „Купи й цветя“
100650
Атрактивни знаци „Купи й цветя“
  • Атрактивни знаци „Купи й цветя“
Необичайни пътни знаци, изненадващо появили се в центровете на три български града, карат хората да се усмихнат спонтанно поне за малко и да си спомнят, че няма нищо по-важно от близките хора.

На 14 февруари празнуваме три празника

Надпис, подсещащ: „Купи й цветя“, заедно със стилизирано розово букетче маргаритки, е на фона на обърнат триъгълник. Същият, който в правилата за движение по пътищата изисква да осигуриш предимство.

табели любов цветя
Тина Соколова

Първата такава табела бе поставена във Велинград на площада с Чашата през почивните дни, почти веднага с такъв се сдоби и Пазарджик – в градинката при паметника на Васил Левски, а от вчера има и на столичната улица „Витоша“. Днес, точно на Свети Валентин, същият знак ще бъде монтиран и в Пловдив.

Три легенди за Свети Валентин

Атрактивната идея, превръщаща се в национална кампания, е дело на двама млади българи, чието послание е изключително красиво: „Ценете жената до себе си! Не само на 14 февруари и не само на 8 март. Малките жестове означават много!“.
 

табели любов цветя
Тина Соколова


Инициаторите на нестандартната идея са двама млади пазарджиклии - Георги Попов и Георги Петров, приятели от детството и досега. Единият работи в Англия, вторият е брокер на имоти в родния си град. Попов вижда подобни табели на снимка от Санкт Петербург, публикувана в руски сайт и веднага решава, че трябва да ги има и в България, разказа той пред "Дарик".

Връзки, кариера, социални мрежи... Или какво се случва с любовта?

Фотосите на всеки следващ поставен знак: „Купи й цветя“, качени в социалните мрежи, предизвикват подобаваща вълна от одобрителни коментари. По-ентусиазирани са дамите, но и мъжете приемат посланието, макар и малко по-сдържано.

табели любов цветя
Тина Соколова

Георги признава, че изобщо не очаквал красивото послание да стигне толкова далеч. С приятеля му вече имат запитвания от общините на български градове дали не може да поставят романтичните табели и на техните площади.

Най-желаният подарък за Свети Валентин не е никак скъп

Една такава заявка от Стара Загора ще бъде изпълнена в близките дни, а после - във Варна и Бургас. Младежите отказали само на търговци от Велинград, защото считат, че красивата идея не бива да служи за реклама. Изработват знаците с лични пари и труд и не търсят облага.

Желанието им е само едно - да накарат мъжете да уважават нежните си половинки и да правят за тях красиви жестове не само на празници, а всеки ден.

Чуйте повече в звуковия файл: