Ашим Асан : Наркотрафиканти спонсорират ДПС в Пловдив
Ашим Асан : Наркотрафиканти спонсорират ДПС в Пловдив / снимка : Виктор Кадири /

Трима известни наркотрафиканти финансират ДПС в Пловдив, а полицията и прокуратурата им правят чадър. Това твърди председателят на фондацията на българските граждани от турски произход „Прав път" Ашим Асан.

Според него въпросните наркобосове са бившият общински съветник от ДПС в Пловдив Инан Алиев, Ангел Бубов и Стефан Александров, по известен като Миндул Асан.

Многократно съм подавал сигнали в прокуратурата и полицията, но от там все ги потулват, допълни Ашим Асан.

Утре той ще се срещне с Бойко Борисов и Цветан Цветанов и Яне Янев и ще им представи документация с конкретни доказателства за думите си, като ще поиска от тях да бъдат ревизирани и стари негови сигнали, на които никой не е обръщал внимание преди това.

 Тези твърдения са глупости и няма да ги коментирам, заяви за Дарик шефът на Областна дирекция на МВР в Пловдив комисар Ангел Рангелов по повод обвиненията на председателя на фондация „Прав път". Нека да подаде сигнала писмено и ако органите на МВР в Пловдив не вземат мерки, тогава да говори, каза още Рангелов. Той подчерта, че до момента такива сигнали не са постъпвали от страна на  Ашим Асан.

 Рангелов отрече да познава две от цитираните от Асан лица - Ангел Бубов и Стефан Александров, спрягани като спонсори на ДПС с пари от наркобизнес.  Инан Алиев пък познавал от времето, когато е бил оперативен работник в V-то районно.

/Чуйте коментара на комисар Ангел Рангелов от прикачения звуков файл/