Велислав Касъмов
Велислав Касъмов / снимка: личен архив
Много обичам да водя туристите по тепетата, да видят Пловдив от различните му гледни точки, от различните му страни. Това заяви в рубриката на Дарик радио „Айляк скитник“ екскурзоводът и планински водач Велислав Касъмов. Той е водил посетители на Пловдив и България от всички краища на света. По думите му Старият град е задължителна дестинация, в Капана също е много приятно.

Когато води хора в планината, винаги съчетава изкачването с посещения на исторически обекти или други забележителности. Най-често чуждестранните туристи избират Родопите, Рила или Пирин.

Велислав Касъмов заяви, че в програмите на азиатските туристи Пловдив присъства все по-осезаемо, докато преди години, дори и да са минавали през България, маршрутът е подминавал града под тепетата. Това се дължи най-вече на спечелената кандидатура „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 година“.

Планинският водач заяви, че е бил много впечатлен от грандиозното визуално шоу по време на откриващото събитие на 12 януари, но съдържанието не го е впечатлило особено. Той подчерта, че му се иска повече да бъде оправдано мотото на проекта ЗАЕДНО.

За какво още си говорихме с него в „Айляк скитник“, чуйте тук.