/ netinfo
Протести на адвокатите в София
100778
Протести на адвокатите в София
  • Протести на адвокатите в София
На пореден протест излизат адвокатите в България от 16.30 часа пред Висшия адвокатски съвет в столицата, съобщи за Дарик пловдивският адвокат Стефан Левашки. Демонстрациите ще продължат в 17.00 часа пред Съдебната палата в София.
 
Адвокати готвят протест заради Закона за мерките срещу изпирането на пари

Действията на този орган потвърдиха, че не отстоява правата на адвокатурата, както и на гражданите, които се налага да защитаваме, коментира бившият председател на адвокатската колегия в Пловдив.
 
По думите на Левашки миролюбивите реакции на юристите няма да доведат до никакви промени, а това, от което страната има нужда, е обединението между съдии и адвокати за по-радикални действия. 
 
До 20 000 лева глоба, ако не сме изпратили в ДАНС мерките за пране на пари

Протестите, които организираме не са само заради нашите права, а най-вече заради правата на гражданите, защото никой  от тях няма да има желание тайните му да бъдат разкривани, коментира още юристът.
 
Адв. Левашки беше категоричен, че за протестните действия през следващите два часа има сериозно заявен интерес. Общото събрание на Българската адвокатска колегия е насрочено за утре сутринта.
 
Чуйте и от приложеното аудио.