40% от панаирното злато остава в Пловдив
40% от панаирното злато остава в Пловдив / netinfo
19 продукта на местната икономика ще получат най-високото панаирно отличие на церемония тази вечер в Конгресния център. Това са 40% от всички златни медали, които присъди Централната конкурсна комисия по награждаването.

Общо 43 български и 6 чуждестранни продукта ще си разпределят медалите. Повече от половината са присъдени в категорията “Хранителни стоки”, в която се представят над 30% от 1274-имата изложители на панаира.

Абсолютни рекордьори по брой на присъдените злата са фирма “Консул” и търговищката “Мизия милк”, които ще си тръгнат с по 3 отличия. “Свежа майонеза”, серия майонезени сосове и газирана безалкохолна напитка “Лимон”, бутилирана с вода от извор №7 в Хисар са продуктите, представени от пловдивския бизнесмен Димитър Консулов, които получават златни медали.

С по две отличия са 3 от пловдивските компании - “Роза импекс” за лифтинг-маска с ботокс ефект и за мъжки крем против бръчки с ботокс; мандрата “Бор-чвор” за кисело мляко “Култура” и за топено пушено сирене и пловдивската “Кедър 1994 – Р” - за пандишпанови кейкове и блатове с различни вкусове.

Сред наградените местни продукти са още антистрес –матрак, бонбони с инулин на асеновградската “Алпи комерс” и новите плодови нектари на Университета по хранителни технологии на основата на арония.