25 фирми презентираха свои продукти в Деня на ресторантьорите
25 фирми презентираха свои продукти в Деня на ресторантьорите / снимки: Кирил Кирилов

25 фирми се включиха с презентации на своите нови продукти и услуги в Деня на ресторантьорския бранш в Международен панаир Пловдив. Той се организира за първи път в деловата програма на изложенията „Винария", „Фудтех" и „Хорека Пловдив", които ще продължат до 26 февруари.

Производители и дистрибутори на млечни и месни продукти, плодови напитки, вина и ракии, парфюмерия и козметика, хладилна техника и кухненско оборудване, филтърни системи, биоразградими торбички, енергоспестяващи уреди, предприятия за преработка на риба, плодове и зеленчуци демонстрираха техните предимства пред собственици на ресторанти, барове, кафетерии, кетъринг компании. Новата форма на директни срещи между изложителите и техни бъдещи бизнес клиенти е една от новостите в панаира и се посреща с интерес от фирмите и посетителите.

25 фирми презентираха свои продукти в Деня на ресторантьорите
netinfo

28 компании са заявили участие в Деня на хотелиерския бранш, който ще се състои на 25 февруари от 9.30 до 18 часа в палата 3. Там гостите ще могат също да видят нови изделия на хранителната и винарската индустрия, техника и оборудване за хотели и СПА центрове. „Каза Сичилия Булгария" ще  представи програма за обучение в областта на хотелиерството, събрала най-доброто от италианския опит в този сектор.