/ ThinkStock/Getty Images
Шофьор от Чепеларе отнесе 2000 лв. глоба, затова че е бил нает да превозва жертва на телефонна измама. Санкцията му е наложена от Областен отдел „Автомобилна администрация”-Смолян.

След спецоперация: Задържаха участник в телефонни измами

Действията се развили в края на месец май, когато 16-годишно момче от родопския град събрало всичките налични златни бижута на семейството си и спестяванията им, които възлизали на над 1200 лв. и тръгнал да ги предава на телефонни измамници в Хасково. За да изпълни заръката им, той наел местен жител с лек автомобил „Рено“ и потеглили за уречената среща.

Телефонни измамници взеха от възрастен мъж 38 000 лева по схемата с полицейска акция

Пазарлъкът е бил превозът да бъде извършен за сумата от 100 лв. В последствие родителите на детето се свързват с полицията, а те от своя страна с шофьора и го накарали да спре в района на село Хвойна и да ги изчакат. Шофьорът разбрал за какво става въпрос и до пристигане на униформените върнал парите на момчето, които били две банкноти по 50 лв.

Съдът във Варна остави в ареста мъж, обвинен за телефонна измама

Така или иначе измамата е била предотвратена, но на „мушката“ на държавните органи попаднал шофьора, който трябвало да отговаря за извършване на обществен транспорт, без да има необходимите разрешителни и лиценз. Именно заради това му е и наложена сериозната глоба в размер на 2000 лв.

Мъжът е направил и опит да обжалва паричното наказание, но то е потвърдено от Районен съд-Чепеларе. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд-Смолян.