17 септември – панихида на коалицията или служба за вразумление на властта
17 септември – панихида на коалицията или служба за вразумление на властта / netinfo
Как разривът между ГЕРБ и ВМРО в управлението на Пловдив се отразява на работата на районните кметове, избрани от двете политически сили? Страхуват ли се те от политически спънки при внасянето на предложения в Общинския съвет, където ту се твърди, че ще има ново мнозинство на всички десни партии, но без ВМРО, ту – че ще се реанимира досегашната коалиция, ту – че ще има нова, но формирана около кмета Славчо Атанасов?

Преди сесията на 17 септември ще поръчам в църква служба за вразумление, а не панихида за коалицията, каза в студиото на Дарик кметът на район Тракия Гиньо Матев, който гостува по темата заедно с колегата си от район Източен Иван Тотев.

И двамата твърдят, че нямат проблеми в комуникациите си на административно ниво. Иван Тотев обаче смята, че има политика на обезличаване на районните кметове, а Гиньо Матев – че те имат правомощия, от каквито са лишени колегите им от Варна и София. Кметът на Източен посочва, че 4 седмици чака елементарни одобрения за използването на старите елстълбове от бул. “България” за осветяването на тъмните улици в район Източен. Колегата му Гиньо Матев пък твърди, че няма подобни проблеми и ако районните кметове на ГЕРБ недоволстват от работата на администрацията, то това е оценка и за техните заместник-кметове.

Какво още си казаха Матев и Тотев в студиото на Дарик и какво поиска всеки от политическата сила на своя колега, за да върви работата му по-добре - чуйте от интервюто на Мария Троева в прикачения звуков файл