Център за персонализирана медицина в Пловдив
Център за персонализирана медицина в Пловдив / netinfo
152 лекари, подготвени за професионална реализация в най-хуманната професия, ще положат своя професионален обет „Хипократовата клетва“ пред медицинската общност, преподаватели и родители.

От завършващите 44 са чуждестранни студенти от 12 държави, сред които Германия, Швеция, Македония, Кипър, Сирия, Украйна, Турция, Гърция, Финландия, Холандия, Ирак и Йордания, като от тях 37 са преминали обучение по специалността изцяло на английски език и 7 са с отличен успех.

С “отличен” над 5.50 успех от следването и държавните изпити са 55 дипломанти. Средният успех от следването на завършващите е „много добър” – 4.97, а от държавните изпити е „много добър” – 5.21.

Марин Канарев е отличникът на випуска, който има резултат отличен 6.00 от следването и от държавните изпити. Той ще бъде удостоен с плакет „Златен Хипократ”.

На церемонията по дипломирането ще бъдат обявени за първи път две поименни стипендии на двама изтъкнати военни лекари, възпитаници на Медицинския факултет на МУ–Пловдив: генерал Стоян Тонев и полковник Митър Тонев.

Стипендиите са учредени от едноименното сдружение и определени от дарителите специално за дипломанти на Медицинския факултет и подпомагане на бъдещото им професионално образование и специализация.