ловци
ловци / netinfo
Заклет  ловджия дари 15 агнета на ловните дружинки в  района по случай старта на ловния сезон. Мирослав Фисински е ловец от осем години, като това негово хоби му носи голямо удоволствие. Мъжът членува в Арденската ловна дружинка, която наброява около 50 ловци.  Мирослав решил тази година да раздаде на колегите си от съседните ловни дружинки по едно агне, за здраве и благополучие  и по случай  старта на ловния сезон.

ловци
netinfo

„За нас, ловците, старта на сезона винаги е празник и го очакваме с нетърпение. Това е нашата страст“, разказва Мирослав. Мъжът се занимава с животновъдство, има и частна фирма в сферата на услугите, но никога не пропуска ловните излети. До сега най-големият му трофей е 180-килограмова  дива свиня, която лично  отстрелял в гората.

Дългоочакваната неделя обаче до момента не донесе слука на ловците от Арда, тъй  като цяла нощ времето беше дъждовно. Надеждите остават  за след обяд. Дори  и да няма слука, това няма да попречи на доброто настроение в дружинката, категорични са родопските  ловци.